home-page
Ontdek het thema

Thema 2: verkeersstroom over de brug van de A12 (Meisestraat)

De Meisestraat (brug) afsluiten door middel van een verkeersknip

Waar gaat jouw suggestie over?

Inzake de verkeersstroom over de brug van de A12 (Meisestraat) stellen we voor om de Meisestraat (brug) af te sluiten door middel van een verkeersknip.

  • Dit kan door een harde knip waarbij de brug (Meisestraat) een fiets- en voetgangersbrug wordt en gesloten wordt voor auto's en zwaar vervoer. Dit betekent dat inwoners van Treft, hetzij via de Romeinsesteenweg, hetzij via de Boechoutlaan moeten ontsluiten;
  • Een alternatief hierop is om te werken met een trajectcontrole waarbij een ANPR-camera wordt geplaatst in de Beverlindestraat t.h.v. de Boechoutlaan en een camera in de Meisestraat (brug) t.h.v. de Beverstraat om doorgaand gemotoriseerd verkeer op deze route onmogelijk te maken. Inwoners van Treft, Gentsestraat, Beverlindestraat en Temsesteenweg kunnen te allen tijde ontsluiten via de brug (Meisestraat). Ook voor pakjesdiensten, leveringen en bezoekers blijft dit mogelijk.

Aangezien er bij dergelijke verkeersknip geen doorgaand gemotoriseerd verkeer meer mogelijk is komende van de Meisestraat (brug) zal dit het lokaal ontsluitingsverkeer niet meer verplichten om via de schoolomgeving ('t Villegastje) te rijden.

Daarom stellen we in dit scenario voor om de rijrichting in de de Villegas de Clercampstraat en de Jan Mulsstraat (en dus ook de Schoolstraat) terug om te draaien zoals de situatie vroeger was. Dit betekent ook een veel veiliger situatie aan het kruispunt t.h.v. het Gemeenteplein. Bovendien zal het ontsluiten van inwoners hierdoor al veel korter en vlotter kunnen gebeuren, waardoor het gevoel van isolatie zal verminderen.